| inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) | |
|
+8booghibooghi Sorin C. Cornel Mihai B. aco sergiu christiansen mihai_andrei 12 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
mihai_andrei Peste sergent
Mesaje : 256 Data de inscriere : 06/03/2010 Localizare : Ploiesti
| Subiect: :)) Mier Iun 02, 2010 1:11 am | |
| las ca se rezolva si asta cat de curand da pana atunci... macar sa creasca alge ca sa aiba SAE ce hali oricum tampeniile alea cresc si la lanterna | |
|
| |
Sorin C. Peste capitan
Mesaje : 694 Data de inscriere : 10/11/2009 Localizare : Ploiesti N-E-S-V.
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Mier Iun 02, 2010 2:21 am | |
| Depinde si de lanterna. Stiu cateva modele dotate cu leduri Cree care bat la cur modele cu halogen sau mai stiu eu ce becuri. Regula e simpla, nu ai plante nu baga prea multa lumina si corelat cu schimburi de apa calumea fara pic de fertilizare, bagi plante - mareste si lumina, chiar fara co2 plantele vor creste, incet, dar cresc si astfel consuma din substante in detrimentul algelor. | |
|
| |
| Subiect: cur_e mici :) Vin Iun 04, 2010 6:54 pm | |
| jmechera lanterna ai nene Hai sa va fac un pic sa radeti aseara dupa ocazionala mea plimbare prin oras dupa ale gurii ajung frumusel acasa si dau un ochi pin acvariu sa vad ce mai misuna si cum se descurca plantele... Toate bune si frumoase cand la un moment dat langa acel marimo ball care zace prin acvariul meu vad 3 chestii mici care dadeau din coada... Ma chiorasc eu mai bine ca deh... eram un pic si realizez ca de fapt chestiile alea mici care dadeau din coada erau niste pui de guppy... aparent una din curvele alea mici de guppy care ale dracu nu sar de 4cm cu tot cu coada a facut pui .. si nu 2-3 cum ai zice de marimea ei ci vreo 12 mari , saltareti si ai dracu de flamanzi aparent exista o asemanare uimitoare intre gupoiacele mele si pustoaicele de liceu... se ard de mici si o fac bine Si mie mi-era frica ca nu cunva sa am cine stie ce pin acvariu si sa moara grupul de control | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Sam Iul 10, 2010 6:39 am | |
| | |
|
| |
christiansen Moderator
Mesaje : 308 Data de inscriere : 20/02/2010 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Sam Iul 10, 2010 7:06 am | |
| e bine ca acum carasii au acvariul lor ! cu pietrisul colorat ce sa iti zic...e mai excentric, asa precum carasii tai din ce mi-ai zis tu , odata cu acvariu , printe plante ai primit si niste anubias, vezi ca nu trebuie plantat rizomul in substrat , va puterzi si planta va muri ! in legatura cu 80-ul, incepe sa arate frumos, a Acvariu , nu mai este "ciorba de peste" , inca 1-2 transe de plante de la prieteni , neoanele pe care incerc sa ti le aduc cat de repede pot...sa vezi atunci ce explozie o sa ai la cresterea plantelor, o sa te dea afara din camera stolonii de tellenus :p ca sfat , incearca sa faci pozele fara blitz , aprinde lumina in acvariu si cu lumina stinsa in camera ! ultimile 2 poze sunt reusite din punctul de vedere cromatic,
Ultima editare efectuata de catre christiansen in Sam Iul 10, 2010 8:08 am, editata de 1 ori | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Sam Iul 10, 2010 7:14 am | |
| multam mult de sfat ideea ca si aparatul e cam ciudat... si habar nu am cum sa scot blitul dar sta pe la mine vreo 2 zile asa ca o sa am timp sa ma joc cu el si sa mai pun vreo 2 poze iti plac balenele multumesc de idee pentru anubias, o sa il leg de lemne asa nic nu o sa il mai dezgroape carasii | |
|
| |
Cornel Peste capitan
Mesaje : 575 Data de inscriere : 16/03/2010 Localizare : ploiesti
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Sam Iul 10, 2010 7:57 am | |
| arata altfel acum.mai e ceva de munca dar le dai tu de cap.ma bucur ca plantutele le-au ajuns in acvariul tau.bafta si ape limpezi. | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Dum Aug 01, 2010 7:05 pm | |
| | |
|
| |
booghibooghi Peste sergent
Mesaje : 429 Data de inscriere : 24/07/2010 Localizare : Câmpina - Prahova
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Dum Aug 01, 2010 7:30 pm | |
| | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Dum Aug 01, 2010 8:06 pm | |
| imi place ideea ta dar am planuit sa fac rost de ceva negru ca oricum setup-ul de la carasi e mai mult provizoriu pana reusesc sa pun la punct cam tot ce imi trebuie pentru ei (nu ii pot tine prea mult in 30 de litri cat e acvariul de rezerva) ideea ar fi ca balenutele sa beneficieze de un substrat de fabrica (astora nu le pot pune pamant ca scormonesc) acoperit cu nisip negru, un fundal DIY si o portie considerabila de Valisneria si Nucus (ca aparent carasii nu papa asa ceva si nici nu le dezgroapa ca au radacini puternice) al categoria lumina nu ma complic prea mult avand in vedere ca cele doua plante cresc super si cu un neon de 18W si carasii sunt mai sfiosi la lumina... cracile vor ramane cele pe care le am acum si filtrarea se va face cu doua filtre boyu cu cartuse ca cel galben din poze unul echipat pentru bio si celelant pentru mecanic.. ce-o iesi vad pe parcurs... bani sa fie | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Dum Aug 01, 2010 8:09 pm | |
| - mihai_andrei a scris:
- imi place ideea ta dar am planuit sa fac rost de ceva negru ca oricum setup-ul de la carasi e mai mult provizoriu pana reusesc sa pun la punct cam tot ce imi trebuie pentru ei (nu ii pot tine prea mult in 30 de litri cat e acvariul de rezerva)
ideea ar fi ca balenutele sa beneficieze de un substrat de fabrica (astora nu le pot pune pamant ca scormonesc) acoperit cu nisip negru, un fundal DIY si o portie considerabila de Valisneria si Nucus (ca aparent carasii nu papa asa ceva si nici nu le dezgroapa ca au radacini puternice) al categoria lumina nu ma complic prea mult avand in vedere ca cele doua plante cresc super si cu un neon de 18W si carasii sunt mai sfiosi la lumina... cracile vor ramane cele pe care le am acum si filtrarea se va face cu doua filtre boyu cu cartuse ca cel galben din poze unul echipat pentru bio si celelant pentru mecanic.. ce-o iesi vad pe parcurs... bani sa fie k Mihai ce sa spun spor la treaba | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Dum Aug 01, 2010 8:12 pm | |
| multumesc mult si sper sa iasa ma batea intr-o zi gandul sa le fac fetelor rost de un baiat... oare are rost sa ma complic cu cateva ponte de carasi? | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Dum Aug 01, 2010 8:16 pm | |
| - mihai_andrei a scris:
- multumesc mult si sper sa iasa
ma batea intr-o zi gandul sa le fac fetelor rost de un baiat... oare are rost sa ma complic cu cateva ponte de carasi? tu sti mai bine te rog sa incetezi cu vanatoarea de posturi. daca ai ceva de spus concret, ok, dar posturile de genul asta ti le voi sterge pe viitor. Mihai B. | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Dum Aug 01, 2010 8:24 pm | |
| pai aia e ca nuprea stiu ca altfel nu mai stresam lumea cu intrebari | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Joi Sept 09, 2010 6:35 am | |
| | |
|
| |
Cornel Peste capitan
Mesaje : 575 Data de inscriere : 16/03/2010 Localizare : ploiesti
| Subiect: re Joi Sept 09, 2010 8:03 am | |
| imi place ce vede ochiul. | |
|
| |
ovidiucro Peste sergent
Mesaje : 335 Data de inscriere : 15/08/2010 Localizare : Campina PH
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Joi Sept 09, 2010 8:49 am | |
| - Mihai B. a scris:
- ...Daca ai posibilitatea baga o poza cu interiorul/exteriorul capacului tau sa vedem ce si cum...
Uite pun eu o poza cu un capac Juwel monolux: ... sa fie pentru posteritate Neonul original este pe centru, iar cel vizibil este adaugat... | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Joi Sept 09, 2010 8:57 am | |
| fimiar capul sa-mi fie taman ca era mai important am uitat o sa ii fac zilele astea o poza.. al meu tot monolux a fost dar iam indepartat cutia si am pus in el 3 neoane | |
|
| |
AngelTudorache Peste sergent
Mesaje : 312 Data de inscriere : 05/12/2009 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Joi Sept 09, 2010 6:07 pm | |
| - ovidiucro a scris:
Uite pun eu o poza cu un capac Juwel monolux: Capacul va apartine? | |
|
| |
ovidiucro Peste sergent
Mesaje : 335 Data de inscriere : 15/08/2010 Localizare : Campina PH
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Joi Sept 09, 2010 6:35 pm | |
| Nu. Mie tocmai mi-a sosit un Duolux, tot de la Juwel. Poza este luata de pe Acvarist.ro, de pe vremea pe cand doream sa "bricolez" un tub de neon suplimentar, sa scap de gura lui Ionut, care ma critica mereu ca in bazinul meu e o lumina "chioara" Fostul capac, nemodificat, e la Vali, baiatul meu, care are si el un bazin de 80x30x35. | |
|
| |
christiansen Moderator
Mesaje : 308 Data de inscriere : 20/02/2010 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Joi Sept 09, 2010 7:16 pm | |
| andrei imi place ca acvariu mare a inceput sa prinda contur ! plantele au un layout mai ordonat . ti-ar mai trebui ceva plante intre cele de fundal si cele de prim plan (tellenus) . ar fi momentul sa apesi un pic acceleratia, cum zice sorin si sa treci la aditie de CO2 si fertilizare micro+macro ! asa isi va reveni si echinodorus tenellus
Ultima editare efectuata de catre christiansen in Vin Sept 10, 2010 2:32 am, editata de 1 ori | |
|
| |
overburn Peste sergent
Mesaje : 152 Data de inscriere : 08/09/2010 Localizare : Ploiesti, Str. Buna Vestire
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Vin Sept 10, 2010 12:53 am | |
| misto pesti, daca ies calumea corciturile de guppy sa'mi dai si mie unu,doi | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Vin Sept 10, 2010 12:54 am | |
| iti dau teo si daca ies fertili iti dau pereche si credema sunt extrem de curios sa vad de-o fi de cpu lor | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Mar Sept 14, 2010 5:46 am | |
| | |
|
| |
AngelTudorache Peste sergent
Mesaje : 312 Data de inscriere : 05/12/2009 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Mar Sept 14, 2010 6:45 am | |
| | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Mar Sept 14, 2010 6:48 am | |
| multumesc mult, nu ai cumva vreo idee mai spechfica despre astia mici? eu ce am gasit se referea la alte tipuri de colisa dar nu am gasit nimic despre astia rosii | |
|
| |
Mihai B. Peste colonel
Mesaje : 1329 Data de inscriere : 14/02/2010 Localizare : Ploiesti, 9 Mai
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Mar Sept 14, 2010 8:59 am | |
| Dupa inotatoarele dorsale ascutite, sunt amandoi baietei. Dupa burta, ori e una femela, ori e un fomist. | |
|
| |
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Mar Sept 14, 2010 6:02 pm | |
| intreb pentru placerea lor ... nu ca asi vrea sa ii inmultesc... dar miar fi mila de bietii baietei sa stea pe frecat antenele... primul experiment de inmultire va fi cu gasca de black skirt... dar va astepta pana mai spre primavara.... | |
|
| |
| |
| |
Mihai B. Peste colonel
Mesaje : 1329 Data de inscriere : 14/02/2010 Localizare : Ploiesti, 9 Mai
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) Lun Noi 01, 2010 7:01 am | |
| Nebunie mare. Chiar seamana a acvariu. Vezi ce inseamna sa investesti banii in alt hobby decat berea ? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) | |
| |
|
| |
| inceput? sfarsit? durere de cap? habar nu am voi sa decideti :) | |
|