Acvaristica, pesti, plante
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Acvaristica, pesti, plante

Totul despre pesti exotici, plante si acvarii -animale iubite-

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Donez melci de substrat

In jos 
+8
AngelTudorache
Ionut T.
booghibooghi
albinik
falconety
Cornel
ovidiucro
stoikan
12 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
stoikan
Peste sergent
Peste sergent
stoikan

Data de inscriere : 08/12/2009
Localizare : Ploiesti

Donez melci de substrat Empty
MesajSubiect: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 4:23 am

Salut,

Sunt sigur ca multi au sau au avut probleme cu melcii aia maro nenorociti. Cu ajutorul asasinilor eu am scapat de ei. Am foarte multi pui acum si pot dona pentru tot forumul cred. Sunt foarte buni si in evacurea gazelor toxice ce se acumuleaza in substrat, sunt ca o rama a acvariului. Din ce am observat sunt melci nocturni, majortitatea zilei stand ascunsi in substrat.

Info:

Descriere sumara

Anentome helena (Clea helena), cunoscut si ca melcul asasin, nu este doar o prezenta atragatoare in acvariu, ci si un mijloc eficient de a scapa de inmultirea necontrolata a altor melci, mai ales melcilor paraziti maro, din familia planorbis si physa. Originari din Asia de Sud-Est (Indonezia, Thailanda, Malayezia), unde se regasesc in rauri si lacuri cu substrat nisipos sau malos, acesti melci dungati de 1.5-2.5 cm au ajuns de curand si in acvariile noastre, unde se bucura de aprecierea acvaristilor.

Sursa: www.nevertebrate.ro

Doritorii sunt rugati sa lase mesaj aici sau pe forum, sau sa sune la telefon 0723675612 - Alex
Sus In jos
ovidiucro
Peste sergent
Peste sergent
ovidiucro

Data de inscriere : 15/08/2010
Localizare : Campina PH

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 4:32 am

Oferta salvatoare pentru Vali, pustiul meu, ce se confrunta cu o adevarata invazie de "maidanezi". Chiar ieri zicea ca ar vrea sa procure niste asasini Twisted Evil
Daca ai putea sa-i dai doua-trei bucati, ti-as fi recunoscator, Alex.
Sus In jos
http://www.cds-sat.ro
Cornel
Peste capitan
Peste capitan
Cornel

Data de inscriere : 16/03/2010
Localizare : ploiesti

MesajSubiect: re   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 5:06 am

si mie mi-ar trebui vreo 2.daca mai este valabil binenteles
Sus In jos
falconety
Peste sergent
Peste sergent
falconety

Data de inscriere : 17/10/2009
Localizare : breaza/ph

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 5:08 am

si eu vreau daca mai ai Very Happy Very Happy salut
Sus In jos
http://www.electrocasnicebreaza.forumgratuit.ro
albinik
Peste soldat
Peste soldat
albinik

Data de inscriere : 27/03/2010
Localizare : BACAU -bc.

MesajSubiect: bravo!   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 5:10 am

Ce fericiti sunte-ti voi, fiind de acolo.... dar pana la mine, cum pot sa ajunga vreo cativa...chiar si contracost? new48
Sus In jos
stoikan
Peste sergent
Peste sergent
stoikan

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 5:45 am

@Ovidiucro si Falconety: Cand aveti drum prin Ploiesti, anuntati-ma si cu cea mai mare placere va ajut.
@Cornel: este valabil, abia am postat. suna-ma in seara asta sau maine si o rezolvam. Stau pe str Crisan, in Paltinis.
@albinik: imi pare rau, nu ma complic cu posta. Ai drum prin zona? nu neaparat in viitorul apropiat, vor fi mereu acesti melci.
Sus In jos
booghibooghi
Peste sergent
Peste sergent
booghibooghi

Data de inscriere : 24/07/2010
Localizare : Câmpina - Prahova

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 6:26 am

Eu maine plec pe la Bucuresti la intoarcere am sa opresc pe la Alex sa iau niste melci pentru mine,ovidiu,vali,ionut care mai vrea sa posteze sau sa ma sune maine sa stim si noi cam cati melci sa ne dea Alex.
Sus In jos
stoikan
Peste sergent
Peste sergent
stoikan

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 6:28 am

am vb cu booghibooghi la tel. Cine mai este din zona si vrea, ii voi trimite prin el.
Sus In jos
falconety
Peste sergent
Peste sergent
falconety

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 6:45 am

apelez la Cornel daca vrea cand trece pe la tine sa-mi ia si mie ,eventual si lui Ovidiu
multumesc
salut salut
Sus In jos
stoikan
Peste sergent
Peste sergent
stoikan

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 6:49 am

Nu vrei sa iti ia booghibooghi? Am inteles ca iti poate trimite prin ionut
Sus In jos
falconety
Peste sergent
Peste sergent
falconety

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 6:53 am

acum am vazut ,nu am dat refresh la pagina ,este ok poti trimite prin booghibooghi Very Happy Very Happy
Sus In jos
stoikan
Peste sergent
Peste sergent
stoikan

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 6:59 am

ok man Smile
Sus In jos
Ionut T.
Administrator
Administrator
Ionut T.

Data de inscriere : 05/09/2009
Localizare : campina/prahova

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 7:32 am

ok din partea mea... Wink

Ultima editare efectuata de catre Ionut T. in Mier Oct 06, 2010 12:11 am, editata de 2 ori
Sus In jos
https://acvaristica.forumgratuit.ro
Cornel
Peste capitan
Peste capitan
Cornel

MesajSubiect: re   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 9:00 am

nu am nr tau de tel.se poate un pm si te sun maine.multam
Sus In jos
stoikan
Peste sergent
Peste sergent
stoikan

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 9:19 am

@Cornel: e in primul post nr de tel
Sus In jos
AngelTudorache
Peste sergent
Peste sergent
AngelTudorache

Data de inscriere : 05/12/2009

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 7:37 pm

Anentome helena sunt acelasi lucru cu melcii de substrat?
Sus In jos
christiansen
Moderator
Moderator
christiansen

Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 9:33 pm

nope. anetome helena mananca alti melci study
Sus In jos
stoikan
Peste sergent
Peste sergent
stoikan

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 10:33 pm

Sper sa nu fi facut eu vreo gafa si sa nu fie Anentome helena. Am googalit putin si parca nu prea seamana. Astia ai mei sunt mai lunguieti, si intradevar se pitesc in substrat. Ideea e ca tipul de la care i-am luat acum un an mi-a spus ca sunt melci asasini. Si nu m-au dezamagit, am scapat de TOTI melcii aia maro. Asta ma interesa pana la urma, sa scap de aia maro.
Oricum, cei care ati luat, sa va bucurati de ei. Vor face treaba GARANTAT. bravo
Sus In jos
christiansen
Moderator
Moderator
christiansen

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 10:38 pm

Sus In jos
stoikan
Peste sergent
Peste sergent
stoikan

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 10:40 pm

Mda... dupa cum ma asteptam... am gresit Smile
Este vb de melcii de substrat...

Sper ca nu ma injura nimeni, sunt mancatori de alge si aereaza substratul, dar va jur ca pe mine m-au scapat de maronii aia invazivi, rromii acvariului Smile

Melanoides tuberculata

Denumire comuna: Melci de substrat
Denumire stiintifica: Melanoides tuberculata
Origine: Asia de Sud-Est
Diam longitudinal cochilie: 3 cm
Diam transversal cochilie: 1 cm
Temperatura apei: 16 - 27 °C
Prametrii apei: pH 6.5 - 7.5
Viteza de reproducere: Mare
Mancator de alge:**
Dificultate: Usor

Melanoides tuberculata este un melc de acvariu foarte usor de intretinut si inmultit, dar care este considerat benefic pentru un acvariu, datorita faptului ca va consuma resturile de alimente si alge si, prin deplasarea sa continua prin substrat, va asigura aerarea acestuia. In timpul zilei, are tendinta de a se ascunde in substrat, de unde ii vine si denumirea, fiind mai activ in timpul noptii.

Este un melc care da nastere puilor vii, gata formati. Spre deosebire de multe alte rude de-ale sale, nu este un melc hermafrodit; masculii sunt putin mai mari decat femelele.

Pret: 2,80 RON

Sursa http://www.tarantule-romania.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=1203
Sus In jos
christiansen
Moderator
Moderator
christiansen

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 10:43 pm

sa lamurit misterul ! mananca resturi de mancare in principal , curata pietrisul si il aereaza , de alge nu prea am vazut la mine sa se atinga , iar cat vine vorba de melcii "comunitari" nu cred ca ei au fost cei care te-au scapat !
Sus In jos
Remus
Peste sergent
Peste sergent
Remus

Data de inscriere : 10/09/2010

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMar Oct 05, 2010 11:12 pm

Acesti melci de substrat sunt buni in cazul in care nu ai un incalzitor de substrat pentru ca iti misca substratul ajutandul sa elimine gazele ce se formeaza acolo.Se inmultesc foarte repede.Alceva in afara de resturi de mancare nu prea mananca acesti melci.
Sus In jos
Ionut T.
Administrator
Administrator
Ionut T.

Data de inscriere : 05/09/2009
Localizare : campina/prahova

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMier Oct 06, 2010 12:17 am

Sunt buni veniti si cei de substrat. Eu unu nu vroiam deniciunul dar bughi m-a sunat ca am si eu o portie. O sa-i opresc si o sa ii uzez cu placere in acvariu.
Iar portia lui Vali cum ajung la el saptamana asta ii primeste.Sper ca joi, adica maine.
Multumesc mult stoikan Wink
Sus In jos
https://acvaristica.forumgratuit.ro
stoikan
Peste sergent
Peste sergent
stoikan

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMier Oct 06, 2010 12:33 am

Cu placere...
in legatura cu melcii maronii nu stiu ce sa zic. Prea mare coincidenta. Crede-ma ca nu mai scapam de ei, scoteam cu pumnul, puneam si capcana de melci de la sera si parca nu se mai terminau. Alta cauza pentru disparitia lor nu vad sa fie. Ciclidele mele ii mancau doar daca ii zdrobeam in acvariu, ii luau cu totul si scuipau resturile de cochilie. intregi nici nu se uitau la ei.
Sus In jos
ovidiucro
Peste sergent
Peste sergent
ovidiucro

Data de inscriere : 15/08/2010
Localizare : Campina PH

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMier Oct 06, 2010 3:08 am

Prin amabilitatea lui Bogdan, au sosit 4 bucati frumoase de melanoides.
Multumesc Stoikan pentru donatie, au sa ajunga cat mai repede in bazinul lui Vali si te voi tine la curent cu evolutia demografica a maidanezilor conlocuitori Smile
Sper ca, tinand cont de inmultirea lor exploziva, sa nu-i inlocuiasca pe maidanezi Rolling Eyes si sa scape de unii ca sa se "pricopseasca" cu altii. Atunci, chiar trebuie ceva "asasini" Twisted Evil
Sus In jos
http://www.cds-sat.ro
stoikan
Peste sergent
Peste sergent
stoikan

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMier Oct 06, 2010 4:06 am

Smile) ma bucur ca au ajuns bine. Si daca se inmultesc peste masura, stai linistit, nu prea apuci sa ii vezi. Stau in substrat mai toata ziua Smile. Ies noaptea in schimb.
Sus In jos
Cornel
Peste capitan
Peste capitan
Cornel

MesajSubiect: re   Donez melci de substrat Icon_minitimeMier Oct 06, 2010 6:35 am

multumesc si eu
Sus In jos
stoikan
Peste sergent
Peste sergent
stoikan

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMier Oct 06, 2010 6:42 am

cu cea mai mare placere Smile
Sus In jos
mihai_andrei
Peste sergent
Peste sergent
mihai_andrei

Data de inscriere : 06/03/2010

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMier Oct 06, 2010 6:38 pm

am si eu o nedumerire legata de melcii de substrat si asasini... am melci de substrat in acvariu si o tona de maidanezi. am bagat un botia si e de pomana acolo... asa ca vreau sa bag 1-2 asasini.. dar intrebarea este: asasinii o sa imi omoare si melcii de substrat sau doar pe cei maidanezi?
Sus In jos
booghibooghi
Peste sergent
Peste sergent
booghibooghi

Data de inscriere : 24/07/2010
Localizare : Câmpina - Prahova

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitimeMier Oct 06, 2010 6:58 pm

Doar cei maidanezi daca ai observat tu la melcii pomacea au un capacel la cochilie cand intra inauntru,asa au si cei de substrat,doar cei maidanezi nu au asa ceva ca sa zic asa "nu au usa" Laughing
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Donez melci de substrat   Donez melci de substrat Icon_minitime

Sus In jos

Donez melci de substrat
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Melanoides Tuberculata
» Doresc melci de substrat.
» Donez melci

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Acvaristica, pesti, plante :: Sectiunea bizz :: Donatii-
Mergi direct la: