| cfr_triaj | |
|
+7christiansen Mihai B. b0n0v0xx aco danu7z ady vladutz cfr_triaj 11 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
cfr_triaj Peste soldat
Mesaje : 56 Data de inscriere : 31/10/2010 Localizare : bucuresti
| Subiect: cfr_triaj Vin Noi 12, 2010 9:30 pm | |
| | |
|
| |
ady vladutz Peste sergent
Mesaje : 375 Data de inscriere : 09/10/2010 Localizare : campina
| Subiect: Re: cfr_triaj Sam Noi 13, 2010 10:32 am | |
| e dragut dar cred ca ar mai merge niste plante | |
|
| |
danu7z Peste sergent
Mesaje : 254 Data de inscriere : 28/09/2010 Localizare : bucuresti / berceni
| Subiect: Re: cfr_triaj Sam Noi 13, 2010 12:56 pm | |
| E pentru copil ? Arata urat castelul ala acolo ... in locul tau l-as scoate si as pune niste plate de fundal si pe fata niste plante tip gazon , ar fi mult mai frumos (parerea mea) | |
|
| |
aco Peste colonel
Mesaje : 1084 Data de inscriere : 05/12/2009 Localizare : Ploiesti Sud
| Subiect: Re: cfr_triaj Sam Noi 13, 2010 1:12 pm | |
| Da si eu as pune 3 tonine un cinereum si niste blyxa.
Inainte sa faceti recomandari de plante faceti-i recomandari sa creeze conditii acelor plante. Se trezeste omul ca da banii si apoi ii mor.
LE: filtrul ala este foarte mic pentru acel acvariu. | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: acvariul meu Sam Noi 13, 2010 8:49 pm | |
| pe plantele astea am dat o gramada de bani...de cind nu am mai fost in piata la tarabagii cu pesti am crezut ca sunt la un magazin de vinzare bijuteri.filtrul este mic ca cel tetratec de 1000 mi sa bulit firul si mai eram si cu mina in acvariu sa vad de ce nu merge .pe parcurs o sa mai bag plante in el.multumesc pentru urari | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: 80 de litri Mar Noi 16, 2010 1:16 am | |
| | |
|
| |
b0n0v0xx Peste soldat
Mesaje : 73 Data de inscriere : 26/10/2010 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Re: cfr_triaj Mar Noi 16, 2010 3:42 am | |
| fain background-ul, nu te supara pe mine dar asta e cam tot ce mi-a placut la acvariu... daca vrei ceva sfaturi, eu iti pot spune ce as face eu, de acolo decizi tu mai departe: 1. as renunta la pietricelele colorate si la castel(e) - nu se incadreaza deloc unui acvariu 2 substratul are granulatie cam mare si inegala din ce-am vazut prin poze... in cazul in care vrei sa-l plantezi mai mult ar trebui sa te gandesti la un pietris cu o granulatie de 2-3 mm din multe motive 3. daca mai vrei plante o linie de fertilizare nu ar fii de prisos... ma refer atat la fertilizarea de substrat, cat si la o fertilizare in coloana de apa. Acum depinde si ce plante vrei. 4. Eu as scoate bolborositoarea in cazul in care as mai pune plante, pentru ca iti va scoate putinul CO2 care-l ai in apa. Iar fara fertilizare, CO2 nema chiar si vallisneria (spiralis ?) se va topi incet. Nu mai zic de alge. Nu stiu nimic de lumina pe care o ai. Neavand multa experienta, mai asteapta un sfat mai avizat. Pietrisul ala colorat si castelele oricum trebuie sa dispara Arata ff urat. | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: 80 de litri Mar Noi 16, 2010 7:16 am | |
| fundalul este usor de facut:am lu-at o bucata de carton cit acvariul de mare am pus un pic de spuma poliuretanica am intinso cu o cartela de telefon ,am pus niste marmura alba si am lasato sa se usuce,,si in timp sa si umflat apoi am dat cu un pic de sprey(vopsea) verde
Ultima editare efectuata de catre cfr_triaj in Mar Noi 16, 2010 9:09 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
danu7z Peste sergent
Mesaje : 254 Data de inscriere : 28/09/2010 Localizare : bucuresti / berceni
| Subiect: Re: cfr_triaj Mar Noi 16, 2010 9:02 am | |
| si in Spray era vopsea ? | |
|
| |
Mihai B. Peste colonel
Mesaje : 1329 Data de inscriere : 14/02/2010 Localizare : Ploiesti, 9 Mai
| Subiect: Re: cfr_triaj Mar Noi 16, 2010 9:28 am | |
| Marmura ? Fundalul de ciment e pistol cu apa pe langa marmura. Cresti ciclide cumva ? | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: 80 de litri Mar Noi 16, 2010 9:21 pm | |
| pe cartonul pe care am intins spuma poliuretanica..lipicioasa ca draqu am presarat niste pietricele de marmura sparta cit bobul de mazare.acum sunt intr-un proiect comunist..vreu sa intind niste spuma poliuretanica pe un geam care o sa arate la fel ca fundalul meu actual,,,,,,dar in spate sa pun 1-2 neoane mici sa vad ce iluzie da cind o sa stau in fata acvariului | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: amaritiiii mei Mier Dec 01, 2010 11:46 pm | |
| | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: amaratiii mei Mier Dec 01, 2010 11:48 pm | |
| | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: amaratiiiiii mei Mier Dec 01, 2010 11:50 pm | |
| | |
|
| |
christiansen Moderator
Mesaje : 308 Data de inscriere : 20/02/2010 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Re: cfr_triaj Joi Dec 02, 2010 12:04 am | |
| 1.bolovanisul ala poate fi o sursa de infectie pentru cory (isi pot pierde foarte usor mustatile) . daca nu il poti schimba , macar sifoneaza substratul la fiecare schimb de apa ! 2. nu am inteles cu fundalul ! l-ai vopsit cu spray-ul si l-ai introdus in apa? cat despre marmura nu conteaza daca este bob de mazare sau bucati de 1 kg, va reactiona cu apa , marind duritatea temporara (adica KH, nerecomandat pentru pestii care ii ai in acvariu acum) | |
|
| |
mihai_andrei Peste sergent
Mesaje : 256 Data de inscriere : 06/03/2010 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Re: cfr_triaj Joi Dec 02, 2010 12:22 am | |
| cred ca mai bine explici mai in detaliu cum ai facut fundalul ca sa intelegem si noi daca ai bagat sau nu vopseluri nocive in acvariu sau cresti cory pe post de ciclide | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: Re: cfr_triaj Joi Dec 02, 2010 12:28 am | |
| - christiansen a scris:
- 1.bolovanisul ala poate fi o sursa de infectie pentru cory (isi pot pierde foarte usor mustatile) . daca nu il poti schimba , macar sifoneaza substratul la fiecare schimb de apa !
2. nu am inteles cu fundalul ! l-ai vopsit cu spray-ul si l-ai introdus in apa? cat despre marmura nu conteaza daca este bob de mazare sau bucati de 1 kg, va reactiona cu apa , marind duritatea temporara (adica KH, nerecomandat pentru pestii care ii ai in acvariu acum) salutare:la 2 saptamani cu o sirma cu capatul in v dau pe fundul acvariului si ridic toata mizeria care o trage filtrul si in 2-3 oare este apa ca noua si clatesc un pic filtrul ca sa mai ramana un pic de jeg in el dupa cum am citit aici......:fundalul este in afara acvariului si am doua facute unul pe cartonn(spuma poliuretanica mai multa si presarat cu pietricele si dat cu un strop de sprey verde) si unul facut acum ultimul de mine pe o placa de policarbonat transparent (cu mai putina spuma poliuretanica si intinsa bine ca sa poata penetra lumina din spate..am pus un spot de 50w) | |
|
| |
christiansen Moderator
Mesaje : 308 Data de inscriere : 20/02/2010 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Re: cfr_triaj Joi Dec 02, 2010 12:43 am | |
| incearca la schimbul de apa sa sifonezi mizeria din acvariu, filtrul intern nu face o filtare mecanica asa buna, mare parte din mizerie se aseaza pe pietris inapoi ! buretele din filtru il poti clati bine in apa scoasa din acvariu , bacterii benefice (nitrosomonas si nitrobacter ) sunt in mare parte in acvariu (pe pietris, elementele de decor , foarte putine si in masa de apa ) si intr-o anumita masura sunt si in filtru, depinde de calitatea (porozitatea) mediului de filtrare ! | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: Re: cfr_triaj Joi Dec 02, 2010 12:46 am | |
| - christiansen a scris:
- incearca la schimbul de apa sa sifonezi mizeria din acvariu, filtrul intern nu face o filtare mecanica asa buna, mare parte din mizerie se aseaza pe pietris inapoi ! buretele din filtru il poti clati bine in apa scoasa din acvariu , bacterii benefice (nitrosomonas si nitrobacter ) sunt in mare parte in acvariu (pe pietris, elementele de decor , foarte putine si in masa de apa ) si intr-o anumita masura sunt si in filtru, depinde de calitatea (porozitatea) mediului de filtrare !
multumesc.am bagat la cap | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: decor home made Joi Dec 02, 2010 12:52 am | |
| am lu-at o bucata de policarbonat marimea acvariului,am pus citeva linii de spuma poliretanica si am intins cu un spaclu pina am acoperit toata foaia de policarbonat si am lasat-o la uscat...ce a iesit in urmatoarea poza | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: decor home made Joi Dec 02, 2010 12:56 am | |
| lunatic desert | |
|
| |
mihai_andrei Peste sergent
Mesaje : 256 Data de inscriere : 06/03/2010 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Re: cfr_triaj Joi Dec 02, 2010 12:57 am | |
| super tare ideea si asa scapi si de problemele ce vin cu fundalurile scufundate da ciocanu ce faci cu el? netezesti cocoloasele? | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: Re: cfr_triaj Joi Dec 02, 2010 1:02 am | |
| | |
|
| |
cfr_triaj Peste soldat
| Subiect: decor home made Joi Dec 02, 2010 1:04 am | |
| sau varianta 2 | |