Acvaristica, pesti, plante
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Acvaristica, pesti, plante

Totul despre pesti exotici, plante si acvarii -animale iubite-
 
AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 plante

In jos 
AutorMesaj
Ionut T.
Administrator
Administrator
Ionut T.


Mesaje : 1229
Data de inscriere : 05/09/2009
Localizare : campina/prahova

plante Empty
MesajSubiect: plante   plante Icon_minitimeJoi Sept 24, 2009 11:17 am

avantaje si dezavantaje detalii de la: www.animale-iubite.ro

Plante vii sau artificiale in acvariu?
Desi in anii trecuti nu exista optiunea de a alege intre plante artificale si plante naturale in acvariu, in utlima vreme au aparut plante artificiale pentru acvariu din plastic sau din matase care imita extraordinar de bine plantele vii, astfel incat un observator mai putin atent nici nu ar putea face diferenta. Care este solutia ideala pentru acvariul tau? Plantele naturale sau cele artificale? Nu vom gasi un raspuns precis, pentru ca nici specialistii in materie de acvaristica nu resusesc sa se puna de acord asupra subiectului. Sa vedem insa care sunt avantajele si dezavantajele folosirii fiecarui tip de planta in parte.

Plantele pentru acvariu vii
Trebuie sa recinoastem ca un acvariu populat cu plante naturale este mai spectaculos decat unul decorat cu plante artificiale. In plus, plantele naturale ofera un mediu mai sanatos si mai real pestilor, creand un habitat cat mai apropiat de cel din natura. Spre deosebire de plantele artificiale, cele vii traisc efectiv in acvariu, respira si modifica constant mediul in care traiesc. In timpul zilei ele absorb dioxidul de carbon si degaja oxigen, contribuind la cearea unei atmosfere sanatoase in acvariu. In timpul noptii, in schimb, procesul se inverseaza. Asadar, in acvariile bine plantate se poate ajunge la un deficit de oxigen pe timpul noptii. Daca pestii incep sa inoate la suprafata acvariului in cautarea aerului ar fi bine sa montati un sistem de oxigenare a apei care sa functioneze doar pe timpul noptii.

Plantele vii ajuta la proliferarea bacteriilor care descompun fecalele. Un acvariu plantat bine intretinut are nevoie de foarte putina curatenie din punct de vedere chimic. Mediul creat este curat si sanatos prin simpla existenta a plantelor. Pe de alta parte, insa, daca plantele se imbolnavesc sau mor ele intra repede in putrefactie producand compusi chimici care pot dauna pestilor. Alt pericol care vine din partea palntelor este faptul ca ele pot fi purtatoare de paraziti sau microbi care sa provoace boli pestilor din acvariu.

Un alt avantaj pe care il ofera plantele este faptul ca ele pot fi mancate de pesti, ceea ce este foarte bine mai ales daca ai pesti ierbivori, pentru ca ei trebuiesc hraniti des si in cazul in care ai sarit peste o masa ei nu vor suferi de foame ci vor consuma din plantele vii. Reducand nivelul nitratilor din acvariu plantele vii vor inhiba tendintele de crestere ale alegelor.

Avantaje ale plantelor vii in acvariu:
- absorb dioxidul de carbon ziua
- degaja oxigen ziua
- absorb toxinele
- ajuta la proliferarea bacteriilor benefice
- sunt sursa de hrana
- inhiba cresterea algelor

Dezavanteje ale plantelor vii in acvariu:
- noaptea pot cauza lipsa de oxigen
- cand mor creaza reziduri
- pot fi purtatoare de paraziti
- nu sunt usor de curatat
- au nevoie de multa lumina

Plantele pentru acvariu artificiale
Plantele artificiale sunt atat de sofisticat create incat au aspectul unor plante reale. Spre deosebire de plantele vii, plantele artificiale nu vor muri, nu vor creste prea mult sau nu vor imbatrani, devenind urate. Daca se murdaresc sau sunt acoperite cu alge plantele artificiale pot fi scoase usor din acvariu si curatate. Spre deosebire de plantele naturale cele artificiale nu au nevoie de lumina suplimentara fata de lumina pe care prorpietarul acvariului o are disponibila pentru acesta.

Plantele artificiale din plastic sau matase se gasesc intr-o mare varietate de culori si marimi si pot fi procurate pe tot parcursul anului. Pentru ca nu au mai fost intr-un acvariu inainte de a le cumpara tu, ele nu vor risca sa-ti molipseasca pestii cu vre-o boala. Pentru ca nu sunt naturale ele nu vor participa cu nimic la crearea unui mediu natural si sanatos in acvariul tau, dar sunt recomandate incepatorilor care se vor descurca mai bine la inceput fara sa aiba si grija palntelor de acvariu.

Avanteje ale plantelor artificiale in acvariu
- nu afecteaza nivelul oxigenului din acvariu
- nu creaza deseuri
- nu au paraziti
- se indeparteaza si se curata usor
- nu au nevoie de lumina speciala

Dezavantaje ale plantelor artificiale in acvariu
- nuabsorb dioxidul de carbon
nu elibereaza oxigen
- nu absorb toxine
- nu ajuta la proliferarea bacteriilor benefice
- nu pot fi folosite ca sursa de hrana
- nu inhiba cresterea alegelor
Sus In jos
https://acvaristica.forumgratuit.ro
 
plante
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Acvaristica, pesti, plante :: Forum Acvaristica :: Informatii si detalii acvaristice-
Mergi direct la: