Pentru cei impatimiti de DIY va propun aici un mic proiect cu un numarator bule de CO2.
Unelte necesare :1. O masina de gaurit
2. Un burghiu bine ascutit de 5,5 mm
3. O foarfeca
Materiale necesare:1. Un tub de plastic transparent, in cazul de fata vom folosi un preformat PET.
2. Capac filetat.
3. Doi robineti de aer, dar sa aiba prevazut o-ringul de etansare la interior.
4. O bucata de furtun.
5. O brida de sustinere pentru viitorul numarator.
Am ales pentru intrare si iesire CO2 din numarator doi robineti mai mult pentru partea estetica ( arata mai chic ) si pentru ca intamplator ii aveam prin cutia cu minunatii. Atentie - Sa nu se foloseasca pentru reglaj robinetii si nici sa nu ii uitati pe pozitia inchis sa nu aveti surprize. Se pot folosi si alte materiale dar scopul final sa ramana acelasi si sa se potriveasca. Eventual se fac ajustari in functie de diametrul pieselor.
Executie :- Se gaureste dopul ca in imaginea nr.1 gaurile fiind diametral opuse. Ar fi bine daca se poate ca marginile lor sa fie cat mai regulate si rotunde din motive de etanseitate. Gaura se da din interiorul dopului catre exterior cu dopul asezat pe o suprafata dura si plana, cum ar fi o bucata de lemn.
- Se taie o bucatica de furtun de apx. 15 mm, se introduce intr-una din gauri, si se lasa in partea superioara un 2-3 mm afara ca in imaginea nr.2 . Dupa care se introduce cu grija stutul robinetului.
- Se masoara cealalta bucata de furtun in asa fel incat sa ramana afara tot 2-3 mm iar partea din interior sa ajunga cat mai jos in tub. Partea de jos a furtunului se taie la 45 de grade.
- La fel se introduce in gaura ramasa libera si robinetul in furtun ca in imaginea nr.3 .
- Astfel ca etanseizant intre marginile gaurilor si robineti avem furtunul. Probat cu alta ocazie un montaj asemanator si a rezistat la presiunea de proba de 3 atmosfere fara nici un fel de scapari de aer.
Succes in bricolare.
PS. Textul si imaginile sunt personale si poarta drept de autor.Pentru detalii si nelamuriri folositi PM sau pe messenger .