|
| guppy | |
| | Autor | Mesaj |
---|
alexploiesti Peste soldat
Mesaje : 23 Data de inscriere : 04/10/2010 Localizare : Ploiesti-vest
| Subiect: guppy Mar Oct 05, 2010 10:39 pm | |
| as vrea si eu cateva informatii despre cresterea puilor de guppy. | |
| | | aco Peste colonel
Mesaje : 1084 Data de inscriere : 05/12/2009 Localizare : Ploiesti Sud
| Subiect: Re: guppy Mar Oct 05, 2010 11:59 pm | |
| Se cresc singuri.. toata treaba e sa nu ii manance parintii sau alti pesti. Daca vrei sa-i tii e bine sa-i separi. | |
| | | Ionut T. Administrator
Mesaje : 1229 Data de inscriere : 05/09/2009 Localizare : campina/prahova
| Subiect: Re: guppy Mier Oct 06, 2010 12:07 am | |
| Mancarica putina si des, aproximativ 3/6 ori pe zi. Temperatura 24/26 grade. Daca poti planta+un strat si sa le faci si lor un acvariu, ar fi ideal. Undeva la 30l Filtrare cu burete bolborositor, aerare moderata.
Ultima editare efectuata de catre Ionut T. in Mier Oct 06, 2010 12:23 am, editata de 1 ori | |
| | | ovidiucro Peste sergent
Mesaje : 335 Data de inscriere : 15/08/2010 Localizare : Campina PH
| Subiect: Re: guppy Mier Oct 06, 2010 12:09 am | |
| Guppi este originar din Venezuela, Guyana, Trinidad şi insulele Barbados, unde trăieşte în bălţi şi lacuri mici, care uneori seacă complet. Fundul acestor ape este acoperit cu mal, iar apa, datorită evaporaţiei puternice, este de multe ori foarte dură >(10—12°D.G.). Apele sînt bogate în vegetaţie tropicală şi pline de larve de ţînţari-moschito, pe care guppii îi consumă cu multă plăcere, în ţările de baştină, populaţia locală l-a numit peştele milionar, deoarece se reproduce uşor. Acest peşte mic, cu colorit frumos, mişună în apele natale. Se reproduce în acvarii amenajate modest, cu un simplu filtru, cateva tufe de mirophyllum si riccia. Guppi este un peşte vivipar. Icrele fecundate se dezvoltă în ovarele femelei. Perioada de gestaţie durează 4 săptămani. In perioada de gestaţie, reproducătorii vor fi hrăniţi în special cu hrană vie şi numai pe măsură ce o consumă. La 6 săptămîni devin maturi din punct de vedere sexual. Este o specie prolifică. Ca o trăsătură interesantă amintim faptul că spermatozoizii pătrunşi în ovarele femelei se păstrează în încreţiturile acestora. Ei rămîn activi pentru încă 4—5 fecundări consecutive. Natura suplineşte astfel lipsa masculului, care în anumite ape din ţara de baştină se găseşte într-un număr redus. în urma numeroaselor încrucişări şi selecţionări, guppy a devenit sensibil şi pretenţios faţă de hrană, care trebuie să fie variată şi bogată în vitamine. Asa, acum despre cresterea puilor de guppy: Se pregateste un bazin de 20l, chiar si fara substrat (vei putea curata usor puii morti si mizeria de pe fund, acumularea de resturi e f. daunatoare puilor) doar cu un incalzitor si un filtru nu prea puternic, care ar putea afecta puii(acestora le place sa fie trasi de curent, de aceea se apropie periculos de admisia acestuia). Coloana de apa sa aiba 15cm inaltime. Cateva tufe de taxiphylum si hygrophila asigura adapostul necesar alevinilor. Conform constatărilor unor specialişti din S.U.A. (Axelrod, Whitern), fără Tubifex, care trebuie să constituie 60—70% din hrana peştilor, munca de încrucişare şi de selecţie nu dă rezultatele scontate. După aceşti autori, chiar de la varsta de cîteva zile alevinii trebuie hrăniţi cu tubi, bineînţeles sub formă de ,,tocătură". Artemia salina, este hrana ce se recomandă pentru generaţiile tinere, impreuna cu viermi micro, grindal, de cateva ori pe zi. Trebuie sa dai mancare numai atat cat consuma ei in cateva minute. Se recomada schimburi de apa zilnice, de 25%. La varsta de 1,-2luni, ii poti muta in bazine cu alti pesti pasnici.
Ultima editare efectuata de catre ovidiucro in Mier Oct 06, 2010 1:59 am, editata de 1 ori | |
| | | christiansen Moderator
Mesaje : 308 Data de inscriere : 20/02/2010 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Re: guppy Mier Oct 06, 2010 12:59 am | |
| cred ca alex ar prefera sfaturi din experienta personala , ca de articole e plin internetul !
de pe melagurile noastre iti recomand jurnalul lui silvester, de pe alt forum , omul are o experienta mare cu cresterea acestor pesti si impartaseste niste sfaturi foarte utile ! asta daca vrei sa faci ceva performanta ! | |
| | | alexploiesti Peste soldat
Mesaje : 23 Data de inscriere : 04/10/2010 Localizare : Ploiesti-vest
| Subiect: Re: guppy Mier Oct 06, 2010 10:55 pm | |
| iam separat intr-un acvariu de 10 l ca nu am mai mare.....cam in cate saptamani ii pot pune in acvariul mare? | |
| | | aco Peste colonel
Mesaje : 1084 Data de inscriere : 05/12/2009 Localizare : Ploiesti Sud
| Subiect: Re: guppy Mier Oct 06, 2010 10:59 pm | |
| Depinde de ritumul in care cresc, in mod normal la 3-4 saptamani ii poti muta in comunitar. | |
| | | le24vel Peste soldat
Mesaje : 17 Data de inscriere : 12/06/2012 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: guppy Vin Iun 22, 2012 5:42 am | |
| Salut,
Ti as sugera sa nu i muti inca...
1. Pulilor le dai mancare mult mai mica,se poate pierde intr un acvariu mai mare sau o pot manca pestii mai mari si ei sa ramana flamanzi. 2. Depinde si ce fel de filtru ai ...posibil sa mai pierzi din ei pe drum... 3. O sa ti fie mult mai greu knd le faci curatenie...trebuia sa sporesti atentia sa nu i tragi pe furtun. ( daca in felu asta schimbi apa)
Ramane la aprecierea ta! | |
| | | Sorin C. Peste capitan
Mesaje : 694 Data de inscriere : 10/11/2009 Localizare : Ploiesti N-E-S-V.
| Subiect: Re: guppy Dum Aug 05, 2012 10:18 pm | |
| De cand a intrebat omul si cand i-ai raspuns tu s-ar putea sa se fi si lasat de acvaristica. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: guppy | |
| |
| | | | guppy | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Cine este conectat? | În total sunt 18 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 18 Vizitatori Nici unul Recordul de utilizatori conectați a fost de 163, Mier Oct 02, 2024 9:21 am |
Flux | |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|