Acvaristica, pesti, plante
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Acvaristica, pesti, plante

Totul despre pesti exotici, plante si acvarii -animale iubite-
 
AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Colossoma macropomum (Pacu)

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
Bogdi P.
Peste sergent
Peste sergent



Mesaje : 238
Data de inscriere : 14/09/2010
Localizare : Oradea, Bihor

Colossoma macropomum (Pacu) Empty
MesajSubiect: Colossoma macropomum (Pacu)   Colossoma macropomum (Pacu) Icon_minitimeVin Oct 01, 2010 3:28 am

Salut.E cineva aici care are Pacu(Piranha vegetarieni) ? As dori sa imi tin si nu stiu prea multe despre ei.Pe net nu am gasit mare lucru,doar din ce familie fac parte si temperatura la care trebuie tinuti.
Sus In jos
ovidiucro
Peste sergent
Peste sergent
ovidiucro


Mesaje : 335
Data de inscriere : 15/08/2010
Localizare : Campina PH

Colossoma macropomum (Pacu) Empty
MesajSubiect: Re: Colossoma macropomum (Pacu)   Colossoma macropomum (Pacu) Icon_minitimeVin Oct 01, 2010 6:37 pm

Colossoma macropomum numit de indigeni Cachama, are o dimensiune de aproximativ 70cm, dar poate ajunge la peste 1m si 40kg.
Colossoma macropomum (Pacu) Colossomamacropomum
Mediul: este un peste bentopelagic, hranindu-se atat la fundul apei cat si in straturile acesteia. Provine din America de Sud, bazinele Amazonului si Orinocoului, fiind crescut pt piscicultura, deoarece traieste in ape sarace in minerale si sunt f rezistenti la imbolnaviri. Ii place apa moale, usor acida, cu un Ph de 5.0-7.8, temp intre 22 si 28 grade si o adancime de maxim 5m. Juvenilii traiesc in apa neagra a raurilor tropicale, hranindu-se cu zooplancton, melci, insecte si plante in descompunere. Adultii prefera padurile inundate, unde gasesc fructe si seminte.
Cand este mic poate fi confundat usor cu pirahna. Coloritul sau este negru-gri cu mijlocul rosiatic si pete rosii. Durata de viata depaseste 20 de ani.
Setarea bazinului:Colossoma macropomum (Black Pacu) trebuie tinut numai in bazine mari de 350-1200 litri, sau mai bine in iazuri. Acestea trebuie sa contina zone bine plantate unde pestii sa se ascunda, dar si zone deschise, pentru inot. Necesare sunt si ascunzatorile, de o marime suficienta pt ca Pacu sa se poata adaposti. Plantele plutitoare vor fi folosite pentru a da o senzatie de siguranta acestui peste.
Pacu este cunoscut ca "uriasul bland", avand un comportament pasnic, desi cateodata, mai ciupeste inotatoarele altor pesti. In acelasi timp, reactioneaza ca un tanc la vibratiile mediului, zgomote sau miscari bruste. Daca sunt speriati, acesti pesti se napustesc cu viteza asupra sticlei acvariului sau asupra altor obiecte. Acest comportament cauzeaza distrugeri asupra acvariului sau obiectelor din el. Trebuie sa tii seama de acest comportament al lui cand te hotarasti sa cresti Pacu. Niciodata nu folosi roci, stanci cu muchii sau ascutisuri.
Colossoma trebuie crescut in carduri, niciodata nu trebuie sa fie singur. El devine solitar la maturitate.
Hranire: Nu prezinta probleme cu hranirea, este omnivor, accepta cu usurinta hrana adecvata marimii lui. Hrana de ciclide, pelete cu spirulina, salata, mazare, struguri, mere, morcovi. In acelasi timp, inghite fara ezitare orice pestisor ii incape in gura.
Dimorfism si inmultire: Masculul are o coloratie rosie mai stralucitoare ca a femelei si dorsala mai ascutita.
Se cunosc putine despre obiceiurile de imperechere, datorita faptului ca instinctul se declanseaza numai in bazine mari, cu vegetatie densa.

Sus In jos
http://www.cds-sat.ro
Bogdi P.
Peste sergent
Peste sergent



Mesaje : 238
Data de inscriere : 14/09/2010
Localizare : Oradea, Bihor

Colossoma macropomum (Pacu) Empty
MesajSubiect: Re: Colossoma macropomum (Pacu)   Colossoma macropomum (Pacu) Icon_minitimeDum Oct 03, 2010 12:09 am

Multumesc frumos. Stii sa imi spui cate ceva despre reproducerea neonului saracului (tanichthys albonubes) ? Am 2 femele cu burtile mari mari si mi-as incerca norocul sa ii reproduc. Sa postez alt topic unde trebuie sau putem continua topicul acesta?
Sus In jos
ovidiucro
Peste sergent
Peste sergent
ovidiucro


Mesaje : 335
Data de inscriere : 15/08/2010
Localizare : Campina PH

Colossoma macropomum (Pacu) Empty
MesajSubiect: Re: Colossoma macropomum (Pacu)   Colossoma macropomum (Pacu) Icon_minitimeDum Oct 03, 2010 1:37 am

Tanichtys albonubes atinge maturitatea sexuală la vîrsta de 7—8 luni.
El preferă bazinele de 25—30 l, cu o adancime de 15 cm.
Pe fundul acvariului se aşază un strat de pietriş mărunt 2-4mm, fiert şi apoi bine spălat. Bazinul se doteaza cu un filtru cascada, incalzitor cu termostat (nu sunt pretentiosi la temperatura, dar trebuie sa fie constanta si cu 1-2 grade peste cea a bazinului obisnuit). Timp de 4 zile, apa se aeriseşte bine cu o piatra si o pompa de aer. Acoperirea a trei laturi din bazin si lasarea uneia prin care sa patrunda lumina ambientala, favorizeaza reproducerea. De asemenea, hranirea reproducatorilor cu hrana vie cateva zile inainte de introducerea in bazinul reproductiv, este un element favorizant. Se scoate piatra de aerare si se fixează pe pietriş tufe de Fontinalis (willow moss), dezinfectate în apă oxigenata 2-3 min. şi spălate bine.
In bazinul de reproducere se introduc mai multe exemplare de Tanichtyhs albonubes, respectînd proporţia de doi masculi la o femelă.
Timp de 5 zile, acest peşte îşi lasă icrele în mai multe porţii. De aceea, după depunerea primelor icre peştii nu trebuie îndepărtaţi din bazinul de reproducere aşa cum greşit procedează acvariştii începători. In cea de a 5-a zi, reproducătorii vor fi scoşi din bazin şi readuşi în acvariul de creştere.
Dezvoltarea embrionară durează 24—30 de ore. Larvele eclozate atarnă de plante sau de geam timp de 3—4 zile şi numai în a 5—6-a zi de la eclozare se produce resorbţia totală a sacului vitelin, alevinii începand să ducă o viaţă activă. In acest interval ei consumă cu plăcere praf de ouă, lapte praf, naupli de artemia, care se administrează zilnic - cîte un varf de cuţit în 5—6 doze consecutive. In a 7-a sau a 8-a zi de la eclozare se pot hrăni cu viermi micro si Tubifex bine spălat şi tocat mărunt. Cu un astfel de ,,meniu" peştii se dezvoltă foarte repede.
Sus In jos
http://www.cds-sat.ro
Mihai B.
Peste colonel
Peste colonel
Mihai B.


Mesaje : 1329
Data de inscriere : 14/02/2010
Localizare : Ploiesti, 9 Mai

Colossoma macropomum (Pacu) Empty
MesajSubiect: Re: Colossoma macropomum (Pacu)   Colossoma macropomum (Pacu) Icon_minitimeDum Oct 03, 2010 5:53 am

Aici cred ca te poate ajuta Karma. Eu am de la el niste pui de Albonubes vioi si frumosi foc.
Sus In jos
Continut sponsorizat





Colossoma macropomum (Pacu) Empty
MesajSubiect: Re: Colossoma macropomum (Pacu)   Colossoma macropomum (Pacu) Icon_minitime

Sus In jos
 
Colossoma macropomum (Pacu)
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Acvaristica, pesti, plante :: Necuvantatoare acvatice :: Characidae-
Mergi direct la: