Acvaristica, pesti, plante
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Acvaristica, pesti, plante

Totul despre pesti exotici, plante si acvarii -animale iubite-
 
AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 cateva detalii de inceput

In jos 
AutorMesaj
Ionut T.
Administrator
Administrator
Ionut T.


Mesaje : 1229
Data de inscriere : 05/09/2009
Localizare : campina/prahova

cateva detalii de inceput Empty
MesajSubiect: cateva detalii de inceput   cateva detalii de inceput Icon_minitimeJoi Sept 24, 2009 11:43 am

Cum alegi pestii in funcite de dimensiunea acvariului si invers
Inainte de a incepe sa procuri acvariul sau pestii gandeste-te foarte bine ce fel de acvariu vrei sa amenajezi. Un acvariu de apa dulce sau de apa sarata, un acvariu cu pesti mari sau cu pesti mici. Gandeste-te foarte bine la speciile de pesti pe care vrei sa le combini si cauta informatii despre modul lor de viata. Sunt specii de pesti care sunt incompatibile cu altele. Unele incompatibilitati rezulta din preferintele diferite pentru ph-ul apei sau pentru duritatea acesteia, altele rezulta din faptul ca unii pesti sunt molatici si nonagresivi in timp ce altii sunt cat se poate de bucurosi sa se infrupte din primii.

Inainte deci de a incepe orice achizitie hotarasta-te in cunostinta de cauza ce specii de pesti doresti sa cresti. Informeaza-te despre dimensiunile pe care le ating aceste specii la maturitate si ai in vedere sa le oferi un acvariu destul de larg, in care pestii sa se simta confortabil, si nu inghesuiti. Ai in vedere sa nu suprapopulezi acvariul Suprapopularea acvariului duce la moartea pestilor sau la imbolnavirea acestora.

Este de recomandat ca mai intai sa iei doar cativa pesti dintr-o specie mai rezistenta, de exemplu Zebra Danio sau Plati. Incearca sa nu te lasi tentant la inceput de achizitionarea pestilor mai exotici pentru ca s-ar putea sa-i pierzi. Este bine ca dupa ce amenajezi acvariul sa-l lasi cateva zile sa se linisteasca chiar fara sa pui pesti in el. Atunci cand cumperi pestii ai in vedere sa-i alegi pe cei mai sanatosi. Uita-te la pete pe corp, urme de rani sau innot lent. Daca vezi astfel de semne sau orice alt semn cum ca pestele nu ar fi sanatos nu-l achizitiona. Fii sigur ca pestii pe care i-ai ales sunt cei care arata cel mai bine din punct de vedere al vitalitatii.

Ai in vedere si marimea pestelui cand acesta atinge maturitatea. Daca te gandesti sa cresti intr-un acvariu mic 6 Pesti-Ingeri vei avea o mare dezamagire cand in decurs de un an acestia vor fi practic inghesuiti in micul lor acvariu. Eroarea se poate produce atunci cand, in necunostinta de cauza, poti confunda un peste tanar cu un adult. Pestii tineri incep sa capete culorile adultilor si sa se asemene cu acestia la forma, fara ca insa sa aiba dimensiunea lor. Nu fa asadar eroarea sa iei niste pesti micuti si colorati crezand ca nu vor creste mai mult de atat, pentru ca risti sa te trezesti cu niste pesti de dimensiune mare inghesuiti in acvariu. Intereseaza-te din timp de dimensiunile la varsta maturitatii ale speciilor pe care vrei sa le achizitionezi.

Atunci cand ai ajuns acasa cu pestii, presupunand ca apa in acvariul tau a avut timp sa creeze un mediu echilibrat dupa ce ai lasat-o in acvariu cel putin o saptamana, nu introdu pestii direct in acvariu. Daca apa din acvariu e mai rece decat apa din punguta in care sunt pestii, sau invers, pestii pot face un soc termic si cei mai sensibili pot chiar muri. Trebuie sa obisnuiest treptat pestii cu temperatura apei din acvariu. Pentru a face asta aseaza punguta cu tot cu apa si cu pesti in acvariu si las-o acolo in jur de 15-20 de minute.

Cand cumperi pesti ai deci in vedere aceste aspecte:
- fii sigur ca pestii cumparati sunt sanatosi
- nu cumpara niciodata pesti dintr-un acvariu in care vezi pesti cu aspect nesanatos
- nu cumpara pesti tineri daca nu stii marimea la care vor ajunge
- acomodeaza pestii cu apa din acvariul tau inainte de a-i pune inauntru

Nevoile pestilor fata de dimensiunea acvariului
Gandeste-te mai ales la confortul pestilor atunci cand vrei sa amenajezi un acvariu. Sigur, un acvariu are mare potential decorativ, dar pe primul loc trebuie sa fie confortul si multumirea pestilor tai. Desi ei nu sunt precum un caine sau o pisica si nu vor da din coada daca sunt fericiti si nici nu ti se vor catara in brate, trebuie sa stii ca si pentru ei o viata buna conteaza si tu le-o poti oferi. Intereseaza-te asadar despre nevoile fiecarei specii de pesti atunci cand amenajezi acvariul. Fiecare specie are preferintele ei. Incearca sa combini speciile cu aceleasi preferinte.
Ai in vedere ca Pestele Pisica si Pestele Labirint, de exemplu, prefera acvariile adanci, cu multa apa. Pestii Inger vor fi mult mai fericiti in acvarii inalte, pestii Tetra si Danio care traiesc in bancuri adora sa innoate repede si sa se intreaca prin acvariu, deci au nevoie de spatiu. Alte specii de pesti sunt mai timide si au nevoie de ascunzatori, in timp ce altele adora un acvariu bine plantat, uneori cu plante plutitoare. Pentru a vedea de ce anume au nevoie pestii tai informeaza-te.


www.animale-iubite.ro
Sus In jos
https://acvaristica.forumgratuit.ro
 
cateva detalii de inceput
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Acvaristica, pesti, plante :: Forum Acvaristica :: Informatii si detalii acvaristice-
Mergi direct la: